Back to top

Για κάτι περισσότερο από 60 χρόνια πριν, ο νεαρός Walter Rüegg, ιδρυτής της ελβετικής κατασκευαστικής τζακιών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου Rüegg Cheminée Schweiz AG, γυρνούσε με το ποδήλατο του στους σκονισμένους δρόμους του μικρού χωριού Zumikon με μια αποστολή. Να μαγέψει τους πελάτες του με την χρήση της φωτιας στα σαλόνια τους. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό για τον πολυμήχανο τεχνίτη και το 1959 εφηύρε το πρώτο τζάκι του οποίου ο θάλαμος καύσης μπορούσε να κλείσει με γυάλινη πόρτα. Στην αρχή έλαβε περισσότερο περιφρόνηση και χλευασμό παρά ενθουσιασμό για την ιδέα του. Ωστόσο, ο Walter Rüegg αρνήθηκε να αποθαρρυνθεί. Συνέχισε να πειραματίζεται και τελικά ανέπτυξε το πρώτο τζάκι με συρόμενη πόρτα πυρασφάλειας, κάτι που κατοχύρωσε αμέσως με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η εφεύρεσή του προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως, θέτοντας τα βασικά πρότυπα για την αποτελεσματική θέρμανση με χαμηλότερη κατανάλωση ξύλου και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν λήξει εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα το Rüegg να  γίνει αναμφίβολα ένα από τα πρωτότυπα με τις περισσότερες μιμήσεις. Ο Matthias Rüegg και η ομάδα του είναι πλέον περήφανοι για αυτό το γεγονός.  «Αν οι άλλοι σε αντιγράφουν, τότε δεν μπορεί να είσαι τόσο κακός!» λέει ο σημερινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της οικογενειακής επιχείρησης που εδρεύει στο Hinwil της Ελβετίας. Η Rüegg Cheminée Schweiz AG απασχολεί 34 άτομα και έχει επικεφαλής τον Matthias Rüegg, τη δεύτερη γενιά που διοικεί την οικογενειακή εταιρεία, από το 2005

Τζάκια ξύλου RUEGG

Η Rüegg δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα και τη χρήση υλικών κορυφαίας κατηγορίας. Η γκάμα προϊόντων διατίθεται στην αγορά στο τμήμα μεσαίας έως υψηλής τιμής. Στα περίπου 170 Rüegg Studios που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες τζακιών μπορούν να λάβουν συμβουλές για το μεμονωμένο αντικείμενο των ονείρων τους.

Η Ελβετική εταιρεία κατασκευάζει με πάθος τζάκια υψηλής ποιότητας. Τα νέα της προϊόντα θέτουν πρότυπα εδώ και δεκαετίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά συναντώνται επίσης στη νέα σειρά Rüegg R, η οποία συνδυάζει τον ρομαντισμό με την καθαρή εικόνα της φωτιάς και σας εκπλήσσει με τεχνικά εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

RUEGG  Σειρά R

Τα οφέλη του νέου Rüegg R 
  • Ευκολία χειρισμού και λειτουργικότητα. Εξαιρετικός μηχανισμός πόρτας για εύκολη κύλιση και τζάμια που παραμένουν καθαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζονται εύκολα
  • Ανθεκτικότητα και αξιοπιστία σε αποδεδειγμένη Ελβετική ποιότητα
  • Ελκυστικό σχέδιο φλόγας χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του θαλάμου καύσης και την ακριβή παροχή αέρα καύσης
  • Η αρχιτεκτονική του Rüegg R παρέχει μεγάλη ελευθερία στον προσαρμοσμένο σχεδιασμό του τζακιού σας
  • Αποδοτική βοηθητική θέρμανση που εξοικονομεί πετρέλαιο, φυσικό αέριο και χρήματα
  • Εξαιρετική σχέση ποιότητας/απόδοσης
  • Υψηλό επίπεδο απόδοσης (84%) και χαμηλότερες από το μέσο όρο εκπομπές
  • Πληροί όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς κανονισμούς
 Rüegg RII 

Το νέο Rüegg RII φέρνει το ρομαντισμό της φωτιάς στον χώρο σας με το υπέροχο μοτίβο της φλόγας του και σας εκπλήσσει με τεχνικά εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες. Η σειρά Rüegg Flex-Line διπλής όψης προσφέρει τεχνολογία υψηλής ποιότητας και μια εκτενή γκάμα προϊόντων με υπέρλεπτο σχεδιασμό.

 Rüegg RIII

Τα νέα της προϊόντα Ruegg R έχουν καθορίσει τα πρότυπα εδώ και δεκαετίες. Η Ruegg συνδυάζει επίσης το νέο τριπλής όψης Rüegg RIII, το οποίο φέρνει το ρομαντισμό της φωτιάς μέσα στους τέσσερις τοίχους σας με την πανοραμική του θέα και σας εκπλήσσει με τεχνικά εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

VIOLINO

Το Violino 65×116 σας προσφέρει μια εικόνα ακόμα πιο φλογερή, για ακόμα περισσότερη χαλάρωση και ευεξία, ενσωματωμένο στο δικό σας τοίχο και χώρο.

Η μεγάλη εστία με τη λάμψη των φλογών δημιουργεί ένα υπέροχο παιχνίδι φωτός στο δωμάτιο και μια ζεστασιά πλημμυρίζει τον χώρο με ένα αίσθημα άνεσης και θαλπωρής. Η φωτιά μαγεύει και διασφαλίζει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Με το RÜEGG VIOLINO, η φωτιά γίνεται μια πραγματική εμπειρία ευεξίας.

Κατεβάστε τους καταλόγους της RUEGG…